[Rawstudio-users] segfault in libgtk-x11-2.0.so.0.1400.4

david david at kenpro.com.au
Fri Jun 26 10:55:37 CEST 2009


all good ideas.. but I managed to accidentally delete the offending files.. so 
now maybe I will never know.

Let's hope it doesn't happen again.

thanks anyway

Ille wrote:
> Le Fri, 26 Jun 2009 13:36:59 +1000,
> david <david at kenpro.com.au> a écrit :
> 
>> I've discovered that this was caused by something in the .rawstudio
>> folder, but what is still a mystery. Not sure where to start looking.
>> To work around I simply renamed .rawstudio and allowed a new one to
>> be created. That is slightly painful because I had to reprocess over
>> 100 pictures.
>>
>> I could just ignore the problem in the hope it never happens again???
> 
> Hi,
> What kind of raw are you processing?
> Does rawstudio window show up? Does thumbnails get dipslayed?
> How many pictures did you process the last time Rawstudio was working?
> Do you have .rawstudio in your home or in your images directory(ies)?
> 
> You could try this:
> First I would make sure there is no corruption with the thumbnails:
> in your .rawstudio dir, make sure all png file are valid, or for
> something easier, just delete them, this will make rawstudio regenerate
> all thumbnails.
> If this doesn't work, you could then force rawstudio to reload all
> metadata informations by deleting the .metacache.xml files.
> If you still have the segfault, find the .cache.xml files of your
> latest processed raw files, move them to another location and try to
> reload rawstudio. This way, you should recover all processed pictures
> but the latest ones. You could then try to find wich .cache.xml is
> faulty by moving them back one by one to their original place.
> 
> Ille
> 
> 
>> david wrote:
>>> I was running Rawstudio yesterday with no problems. I restarted it
>>> today and got this segfault:
>>>
>>> Jun 21 13:44:58 david kernel: [ 2627.658738] rawstudio[8651]:
>>> segfault at 2de3ad30 ip b7d16f9b sp bfbeac60 error 6 in
>>> libgtk-x11-2.0.so.0.1400.4[b7c19000+395000]
>>>
>>> I originally built V.1.2 from tarball so I completely deleted
>>> rawstudio manually, then reinstalled from here:
>>>
>>> deb http://ppa.launchpad.net/rawstudio/ppa/ubuntu intrepid main
>>>
>>> but still get segfaults.
>>>
>>> I copied a back up version of libgtk-x11-2.0.so.0.1400.4 in case of
>>> corruption, but that made no difference either :(  I'm not having
>>> any problems with other graphics programs. (eg Gimp etc).
>>>
>>> Any help would be greatly appreciated. I've become quite dependent
>>> on Rawstudio and normally have no trouble with it at all.
>>>
>>> David.
>>>
> 
> _______________________________________________
> Rawstudio-users mailing list
> Rawstudio-users at rawstudio.org
> http://rawstudio.org/cgi-bin/mailman/listinfo/rawstudio-users



More information about the Rawstudio-users mailing list